masukukkaNaisen kehon korsetti muodostuu palleasta, lantionpohjan lihaksista, syvistä selkälihaksista, poikittaisista-, suorista- ja vinoista vatsalihaksista. Tämä korsetti pitää ihmisen liikkuvana, kivuttomana ja tasapainossa, kun sen osat ovat kunnossa.

Vasta nyt aletaan ymmärtää lantionpohjan tärkeys muussakin kuin virtsan karkailussa ja seksuaalisissa häiriöissä. Huonokuntoiset (liian löysät) tai jatkuvasti kireänä olevat lantionpohjan lihakset aiheuttavat joskus selkäkipuja, huonon ryhdin ja ongelmia vartalon hallinnassa.

Lantion lihakset ovat syvällä ja piilossa. Lantionpohjaa ei voi nähdä. Sen hahmottaminen voi olla kovin vaikeaa. Yleinen ohje ”Tee lantionpohjan lihasharjotteita ja kokeile tehoa virtsasuihkun pysäyttämisellä”, on kovin kapea ohje kaikkiin tilanteisiin ja vaivoihin.

Harjoittelua

Lantionpohjan lihasten harjoittaminen on tärkeää: raskausaikana, lapsivuodeaikana ja loppuelämän.

Korsetin sisäinen paine venyttää lantionpohjan lihaksia, elleivät ne ole kunnossa ja mukana liikkeessä. Esimerkiksi hyppiessä, juostessa tai ”vatsan lankutuksessa”. Harjoittelun tarkoitus ei ole saada kireitä lihaksia, vaan joustavia ja toimintakykyisiä.

Lantionpohjan lihasten harjoittelu ei näy pakaroissa, eikä reisissä. Ulospäin näyttää kuin ei mitään tekisikään.

Istu, seiso tai makaa hyvässä mukavassa asennossa. Ajattele lempeydellä lihaksiasi välillä häpyluu, istuinkyhmyt ja häntäluu. Ajattele lempikukkasi aukinaisena ja rentona samaan paikkaan. Kuvittele, että vedät emättimen lihaksilla kukkaa nuppuun: muutaman kerran täysin nuppuun, muutaman kerran puoliksi nuppuun ja lopuksi nappaa kukka nuppuun ja avaa nopeasti (kun aivastus on tulossa tms). Rentouta kukka isoksi joka liikeen välissä. Lopuksi anna kukan olla rentona ja aukinaisena.

Kätilötalon kurssit:

”Korsetti kuntoon synnytyksen jälkeen” kurssi on tarkoitettu vähän aikaa sitten synnyttäneille.

”Korsetti kuntoon”  kurssi sopii niin taaperoiden äideille kuin vaihdevuosien ylittäneille naisille.

”Synnytyksen liike ja rytmi” kurssi raskaanaoleville, jotka haluavat valmentautua synnytykseen ja pitää huolta korsetistaan.

Lue  kaikista kursseista lisää täältä!