Osallistujen kokemuksia synnytysvalmennuksesta Kätilötalossa

 

Mukava, lämminhenkinen koulutus. Lisäsi paljon tietoa synnytyksestä ja auttoi ”suunnittelemaan” omaa synnytystäni. Huomattavasti syväluotaavampi kuin neuvolan synnytysvalmennus. Kiitos paljon!

Oli hyödyllinen: oppia asioista enemmän, se vähentää huolia. Tunnelma oli lämmin. Toivon ottavani tämän tunnelman mukaan synnytykseen mukaan. Kaksi kertaa ja kertojen pituus 3h tuntuu oikealta, koska pystyi kokoajan keskittyään asiaan. Kiitos!

Lisäsi varmuutta synnytystä kohtaan. Oli hyvä kokeilla käytännössä mm. jakkaraa. Suuria yllätyksiä tai kokonaan uusia juttuja ei kauheasti tullut, en ehkä odottanutkaan. Ei jäänyt olo, että jotain olisi puuttunut. Henkisen puolen huomiointi, samoin yksilöllisyyden, esim. kivun tuntemisessa, ehkä itselleni eräänlainen ahaa-elämys. Kiitos!

Hyvää, mielenkiintoista tietoa. Voittaa neuvolan 100-0! Ylitti odotukset. Kiitos. Konkreettiset esimerkit ja selitykset mitä oikeasti tapahtuu hyviä.

Anu helposti lähestyttävä ja asiantunteva. Tosi hyvä, että saatiin ehdottaa asioita etukäteen. Rento ilmapiiri. Tarpeeksi pieni ryhmä, hyvä henki. Hyvä asia ettei keskustelu ollut liian hippiä vaan realistista käytännön kokemusta.

Mukavan keskusteleva ilmapiiri. Sopivankokoinen ryhmä. Hyviä käytännön harjoitteita. Kiva, että oli jaettu kahdelle erilliselle illalle. Oltaisiin oltu valmiita vaikka johonkin kotitehtävään. Kiitos.

Erittäin hyvä kokemus.

Oli oikein mukavat kaksi iltaa. Ei liiemmin uutta asiaa paljoa tullut (vaikka sen oikeastaan tiesinkin), sen sijaan ajatuksen tasolla enemmänkin heräsi pohdittavaa. Mulle oli hurjan tärkeää olla täällä yhdessä ja toimi hyvin kotona myös keskustelun ja ajatusten herättäjänä. Ja vei valmistautumisprosessia eteenpäin ja toi taas lisää varmuutta omiin ajatuksiin. Kiitos miljoonasti! halit!

Ihana kurssi! Keskusteleva ja avoin ilmapiiri oli hedelmällinen. Tuli sellainen olo, että voisi käydä kerran viikossa koko raskauden ajan! Hyödyllistä tietoa ja sopivan monipuolinen ohjelma. Ehkä jotain kotiläksyjä voisi olla, että prosessi jatkuisi vielä kotonakin. Tuli luottavainen olo synnytyksen suhteen. Kiitos!

Iso kiitos hyvästä kurssista. Tämä avasi minulle monta ajatusta sekä herätteli unessa olevaa päätä. Lähestymistapa oli rento ja kohderyhmän huomioiva. Vieläkin monta kysymystä, mutta uskon saavani vastauksen vasta h-hetkellä.

Tuntui hyvältä keskittyä kunnolla tulevan synnytyksen käsittelyyn. Kiireisen arjen keskellä on tuntunut, että lähestyvä synnytys tulee ”yllättäen” ja nopeasti. Tuli työkaluja ja ajatuksia, joiden avulla voin suhtautua aiempaa rauhallisemmin synnytyskokemukseen. Jäi rauhallinen tunne lähtiessä.

Ruusuja sain paljon uutta tietoa ja varmuutta omaan rooliin tukihenkilönä. Paljon keskustelua ja vuorovaikutteisuutta mahdollisuus kysyä ja muokata valmennusta omien kiinnostusten ja tarpeiden mukaan. Avoin ja intiimi ilmapiiri, jossa uskaltaa ja kehtaa sanoa, kysyä ja osallistua. Kannatti maksaa ja osallistua. Risuja: arki illan 3h rutistus työpäivän jälkeen. Onneksi oli ruokaa ja juomaa piristämässä. Puolison ja tukihenkilön roolista olisi voinut olla vielä enemmän. Varsinkin konkreettisia vinkkejä.

Minun toiveeni täyttyivät. Sain hyvin paljon hyviä vinkkejä ja tietoa. Kurssi voisi olla pidempi, että saisi harjoitella enemmän. Muuten oli kurssi juuri sellainen, minkä haluan. Hyvää oli se, että fysiologia käytiin läpi ja mitä saa tehdä synnytyksen eri vaiheissa. Jäi positiivinen kuva synnytyksestä, menen hyvällä mielellä synnyttämään. Oli tosi hyvä kurssi!

Kiitos valmennuksesta. Tunnelma oli lämmin ja rento, kuten ajattelinkin. Parasta antia minulle oli konkreettiset harjoitteet puolison kanssa sekä esim. jakkaran & rebozon kokeileminen. Tiedollisesti ei tullut paljon uutta kuten oletinkin, sillä kätilöopintojen vuoksi monet asiat ovat tulleet jo tutuksi. Tämä ei kuitenkaan haitannut. Valmennuksesta lähdin hakemaan vielä vahvistusta ja uskoa luonnollisen synnyttämisen puolesta ja koen, että sitä myös sain. En keksi mitään risuja, toki aina pidempi kesto sopisi.

Valoi uskoa omiin voimavaroihin. Vapaamuotoinen keskustelu hyvää, rento tunnelma. Paljon käytännön esimerkkejä, synnytystarinoita. Risuja: ”tekniset” asiat olisi voinut käydä strukturoidummin: synnytyksen fysiologia ja hormonit esim. aikajanalla, lääkkeiden hyödyt ja haitat esim. taulukossa (graafinen hahmotuskyky & muisti).

Tulin avoimin mielin kurssille, ei ollut kovin paljon odotuksia joten olen tyytyväinen kurssiin. Menen nyt hyvällä mielellä synnyttämään. Varma pienimuotoinen kurssi on hyvä.

Valmennusaikataulut löydät täältä!

pregnancy-1410705_1920